REKONO: storitev varne elektronske identitete

Upravljanje REKONO računa

Katalog REKONO storitev

Več informacij

Storitev REKONO je storitev elektronske identitete, ki Vam omogoča ustvariti in upravljati en uporabniški račun za vstop v vse storitve, ki so vključene v sistem Rekono. Rekono nudi varno avtentikacijo pri vstopu v storitve, pri čemer sami skrbite za registracijo mehanizmov avtentikacije. Za avtentikacijo lahko registrirate in uporabljate:

  • Uporabniško ime in geslo
  • Digitalno potrdilo kvalificiranega CA izdajatelja (SIGEN, ACNLB, HALCOM, POSTArCA)
  • Enkratno geslo v obliki SMS
  • Enkratno geslo tvorjeno v generatorju na mobilnem telefonu. Povezave na mobilne aplikacije, ki so združljive z Rekono:
    • OSI.OnePASS
    • Google Authenticator ali podobne
    • Windows Authenticator
Razvoj varnih mehanizmov avtentikacije pa poteka naprej, tako da bodo v prihodnje vključeni tudi novi mehanizmi, ki bodo sledili varnostnim zahtevam in razvoju naprav za vatentikacijo.

Rekono račun, si lahko predstavljate, kot elektronsko izkaznico s katero vas končna aplikacija legitimira in Vam nato na osnovi zaupanja v Vašo elektronsko identiteto, ponuja vsebine v aplikaciji. Prednost Rekono računa je, da svojo elektronsko izkaznico varno upravljate le na enem mestu. Pri vstopu v aplikacije, ki so vključene v sistem Rekono se vam ni potrebno vedno znova registrirati. Ni vam potrebno oddajati vaši osebnih podatkov. Rekono varno hrani vaše osebne podatke in jih na varen način posreduje končnim aplikacijam.

Več informacij o storitvi, pogojih uporabe in novostih je na povezavi www.rekono.si
Navodila za razvijalce z možnostjo vključitve vaše storitve v DEMO okolje: Navodila za integracijo v DEMO okolje

Rekono

OSI d.o.o.
Ukmarjeva ulica 2
1000 Ljubljana
T: +386 (0)31 375 179

Ostale rešitve za pospešitev digitalizacije poslovanja:

SUBSCRIBO: storitev oddaljenega podpisa v sodelovanju s Pošto Slovenije
subscribo